Рудника угља АД Пљевља: У четвртак, 21. јула, донаторско вече за отварање народне кухиње у Пљевљима

Saopštenja 18 Jul

У четвртак, 21. јула, са почетком од 20 часова, у свечаној сали Хотела Пљевља, а у организацији Рудника угља АД Пљевља, одржаће се прво донаторско вече поводом отварања прве народне кухиње у овој општини.

Народна кухиња формирана је након низа активности Одбора за организацију народне кухиње, у саставу Милан Лекић, Мерсудин Халиловић, Предраг Цвијовић, Тамара Бајовић и др Дарио Вранеш, који су се, у међувремену, упознали са искуствима у функционисању народних кухиња широм Црне Горе и, након више покушаја, успјели да обезбиједе адекватне просторије за њен рад.

“Народна кухиња Пљевља” регистрована је као невладина организација која ће имати само један циљ пред собом: да, уз помоћ свих добронамјерних људи великог срца и уз максимално професионалан приступ и ентузијазам њених оснивача Милана Потпаре, Марка Гачевића и Радослава Зечевића, младих људи који су се својевољно подухватили овог захтијевног, али, истовремено, изузетно племенитог посла, омогући свим грађанима Пљеваља који се налазе на ивици егзистенције бесплатану и квалитетну исхрану на дневном нивоу, чиме би се учинило све да се искоријени глад у нашој општини.

Подсјетимо, вриједном донацијом Рудника угља обезбијеђено је 35.000€ за отварање и рад народне кухиње, док је Општина Пљевља, буџетом за ову годину опредијелила истовјетан износ.

Међутим, имајући у виду да неколико стотина Пљевљака представља потенцијалне кориснике услуга народне кухиње, Рудник угља је, као друштвено-одговорна компанија, одлучио да организовањем донаторске вечери, окупи на једном мјесту све људе добре воље, како из Пљеваља, тако и широм Црне Горе и региона, и да заједничким снагама, сви заједно, искажемо племенитост, саосјећање и, пријеко потребну, одговорност за економски најугроженије грађане Пљеваља, без обзира на вјеру, нацију или било које друго опредијељење.

Тим поводом, на донаторској вечери обратиће нам се епископ милешевски Атанасије; предсједник Меџилиса исламске заједнице Пљевља, главни имам Ферид Османагић и, испред организатора манифестације, извршни директор Рудника угља АД Пљевља, Милан Лекић.

Драги пријатељи, добро сте нам дошли!