Владика Атанасије посјетио Рудник угља АД Пљевља

Saopštenja 30 Dec

Јуче, 29. децембра, извршног директора Рудника угља АД Пљевља, Милана Лекића, посјетио је епископ милешевски г. Атанасије заједно са својим сарадницима архијерејским намјесником пљеваљским протејерејем ставрофором Сашом Јањићем, секретаром епархије Гораном Крстићем и службеником епархије протођаконом Иваном Савићем.

Испред компаније, састанку је присуствовао и директор Сектора "Производња" Милинко Газдић који је, уједно, и члан епархијског одбора Епархије Милешевске.

У срдачној и пријатељској атмосфери епископ Атанасије се захвалио Руднику угља и извршном директору лично, на исказаном пожртвовању за помоћ Српској православној цркви.

"Лекић је прави човјек на правом мјесту. Поштујем разумевање директора према свим потребама овог народа, поготово то што цени светиње, попут манастира Свете Тројице. Од тога ће сви имати користи, не само они који ће се Богу молити. Пошто је ово простор Милешевске епархије СПЦ мене јако радује сваки напредак на овом простору - и црквени, али и привредни. Много значи да се народ запосли. Јако је битно да људи овдје имају перспективу. Радујем се што сам имао привилегију да посетим господина Лекића", поручио је владика Атанасије који је поклонио извршном директору и икону Светог Саве Немањића.

Извршни директор се захвалио епископу на указаној части, вриједном поклону који ће убудуће красити његов кабинет, али и лијепим ријечима, истичући да је посјета епископа Атанасија велика част и привилегија.

 "Имајући у виду да је извођење радова у порти манастира Свете Тројице од стране наше компаније изазвало је салву недобронамјерних реакција појединих медија блиских бившем режиму, отворена подршка владике Атанасија нашим активностима свакако да је од великог значаја", рекао је Лекић.

Он је истакао да ће свим својим бићем наставити да се залаже за препород пљеваљске општине и да ће, што је у његовој моћи, учинити све да српске православне светиње, али и сакрални објекти других вјерских заједница, спортски клубови, невладине организације, али и сви грађани имају партнера у Руднику угља.

"Посебна ми је част и задовољство што сам имао прилику да упутим Одбору директора иницијативу да свако новорођенче у нашој општини добије по 100€ од стране наше компаније. То није велика сума, са њом, нажалост, наши суграђани неће задовољити ни основне потребе, али то је један друштвено-одговоран гест наше компаније која је исказала бригу за питање наталитета и љубав према нашим најмлађима", саопштио је Лекић.

Након састанка, владика Атанасије је позвао извршног директора да, испред великог донатора пљеваљском здравственом систему какав је Рудник угља, заједно са њим посјети Општу болницу Пљевља гдје је свечано уручио кључеве амбулантног возила медицинској директорици ОБ Пљевља, Наташи Божовић.

"Епархија Милешевска веома се радује улози у народу коју има медицински центар у Пљевљима. Имамо заједничке активности и заједничке теме, а то је помоћ народу. Господ наш. Христос је рекао „Ја желим да имају живот и да га имају у изобиљу“. Ви служите управо томе, а и црква је за то, зато она и постоји, као простор живота и као учитељица живота. Бавимо се истим стварима на свој начин и Епархија милешевска жели да вам захвали за оно што се учинили и чините за ово вријеме тешких искушења здравствених у вријеме епидемије короне и желим да нам захвалим у улози коју сте имали у одбрани светиња, када је то било кључно", рекао је владика Атанасије.

Одмах потом у кабинету, оправдано одсутног директора Саше Грбовића, а у присуству извршног директора Лекића, др Весне Дујовић, др Дарија Вранеша и главне медицинске сестре у ОБ Пљевља Јелене Лончар, др Божовић је епископу милешевском уручила захвалница за ову вриједну донацију.

Након тога, делегација је обишла радове у порти Манастира Свете Тројице.