Tradicionalno druženje u Klubu penzionera

Saopštenja 25 Sep

Povodom obilježavanja Dana rudara Crne Gore i 65 godina poslovanja Rudnika uglja AD Pljevlja,  21. septembra 2017.godine poslovodstvo Kompanije posjetilo je Podružnicu penzionera RUP u prostorijama Kluba penzionera RUP.

Na samom početku tradicionalnog druženja, prisutne penzionere i menadžment Kompanije pozdravili su, ispred Udruženja penzionera, predsjednik Radoš Stojić i potpredsjednik Drago Borović, koji su čestitali praznik svim rudarima i poželjeli toplu dobrodošlicu članovima menadžmenta.

U ime Kompanije, prisutnim penzionerima obratio se Aleksandar Mitrović, predsjednik Odbora direktora RUP, koji je bivšim radnicima predstavio najznačajnije rezultate rada Rudnika uglja u prethodnom periodu. On je, kao najbitnije za rad Kompanije, ocjenio podršku Vlade, koja je poseban fokus stavila na energetski sektor. "Imali smo jako dobru podršku Ministarstva ekonomije i nadležnih institucija. Prvi put, posle duže godina, Rudnik uglja ima bilanse onako kako treba da liči jedna ozbiljna kompanija u tom dijelu. Mislim da smo sada stvorili takvu klimu da Rudnik više ne duguje za kredite ni jedan jedini cent, na današnji dan, osim dijela koji se tiče poreza i doprinosa", kazao je Mitrović.

On je istakao da se u Kompaniji trenutno radi na četiri bitne stavke: "Prvi put smo posle dužeg vremena odobrili na Skupštini akcionara od 21. marta 2017.godine, investicije u iznosu od oko osam miliona eura, za naredni vremenski period. Drugi ključni segment, bez kojeg nema strateškog pravca razvoja Rudnika uglja je dugoročan ugovor sa Elektroprivredom. Zvanični pregovori počinju sljedeće nedjelje, a ja očekujem da ćemo to imati rješeno najkasnije do kraja godine. Kada kažem dugoročni ugovor, mislim na ne manje od pet godina. Treća stvar koju želim da naglasim, koja je jako bitna za Rudnik, jeste da  želimo da povećamo i napravimo stabilnu isporuku uglja, otvaranjem nekih novih iskopa. I četvrta stvar - to je široka potrošnja. Takođe želim da Vam kažem da glavna tema koja je bila aktuelna prethodnih nekoliko mjeseci jeste kupovina akcija od strane Elektroprivrede. To se privodi kraju. Znaćemo rezultate procjene jako brzo i to je nešto što može da bude dobra priča, dugoročno za Rudnik uglja takođe", rekao je Mitrović. On je nalasio da je prošla godina u Rudniku uglja završena sa profitom od 3,7 miliona eura, a u Kompaniji i u ovoj godini očekuju isti nivo profita.

Prisutne je pozdravio i Miloš Obrenić, predsjednik Sindikalne organizacije, koji je istakao snažnu podršku radu Kompanije sa posebnim akcentom na izgradnju II bloka Termoelektrane Pljevlja. "Ja iskreno mislim da je Rudnik uglja pokazao svoju snagu, što je i u najtežim uslovima, na –30 stepeni i na +40 stepeni, sačuvao energetski bilans Crne Gore. Siguran sam da će Vlada uložiti napora da se gradi Drugi blok TE Pljevlja", rekao je Obrenić.

Nakon obraćanja, u Klubu penzionera RUP u prijatnoj, prijateljskoj atmosferi, nastavljeno je tradicionalno druženje bivših radnika RUP sa menadžmentom Kompanije.

 

Informativna služba RUP-a