Slavoljub Popadić dobitnik godišnje nagrade Privredne komore Crne Gore za doprinos menadžmentu

Saopštenja 6 Apr

Odbor za dodjelu nagrada Privredne komore Crne Gore odlučio je da laureati za 2020. godinu budu: za unapređenje menadžmenta – Slavoljub Popadić, izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja ad, za uspješno poslovanje - kompanije Okov doo i Crnogorski elektroprenosni sistem ad - CGES, za društvenu odgovornost – NLB banka ad i Jugopetrol ad, za inovativnost – Amplitudo doo.

Odborom je predsjedavao prof. dr Milan Lakićević sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore a članovi su bili: dr Nina Drakić, potpredsjednica Privredne komore Crne Gore, Ivan Karadžić, izvršni direktor Mercator-CG doo, Katarina Kaženegra, izvršna direktorica Hotelske grupe Budvanska rivijera, Biljana Jelić, samostalna savjetnica u Sektoru za ljudske resurse Uprave prihoda, Vojin Žugić, osnivač i izvršni direktor DOO Stadion i Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora Financial Solutions doo.

Izvršni direktor RUP-a Slavoljub Popadić  uspješan je rukovodilac i biznis lider sa preko 30 godina iskustva u razvoju i vođenju velikih kompanija. Radio je na različitim razvojnim i izvšnim funkcijama u industriji telekomunikacija, infomacionih tehnologija i rudarstva. Polovinom avgusta 2014. godine, kao poseban izazov, prihvatio je poziciju izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja, kompanije koja je u tom trenutku bila na ivici stečaja. Primjenom dobre manedžerske prakse Rudnik je značajno podigao produktivnost, smanjio operativne trokove, tri puta povećao prodaju na inotržištu i podigao nlvo godišnje proizvodnje otkrivke za preko 45%. Danas, šest godina kasnije, Rudnik je profitabilna kompanija, koja posluje bez gubitaka, kreditnih zaduženja i poreskog duga. Dobit se povećava iz godine u godinu, a preliminarni rezultati pokazuju da će na kraju ove godine biti preko 12 miliona eura.

Nagrade će biti uručene na svečanosti povodom Dana Privredne komore Crne Gore 21. aprila 2021.godine.