Rudniku uglja priznanje Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore

Saopštenja 14 May

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore, kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori i kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro organizovale su 18. decembra svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja privrednim subjektima za doprinos u promociji dobrovoljnog davalaštva krvi. Nagrade u Jahting klubu Porto Montenegro primilo je 17 kompanija, među kojim je i Rudnik uglja A.D. Pljevlja.

Predstavnicima kompanija koje su primile priznanja, iste je uručila direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore prim. dr Gordana Rašović. Ona je kazala da su privredni subjekti prepoznati kao ključni partner transfuzionih službi, a sa zajedničkim ciljem da svi građani Crne Gore imaju na raspolaganju dovoljne količine bezbjedne krvi.

Dobrovoljni davaoci krvi Rudnika uglja tokom godine učestvovali su na 12 akcija, a pored toga i na brojnim pojedinačnim davanjima. Prema riječima predsjednika Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Rudnika uglja Dragiše Spajića, članovi kluba učešćem na akcijama doprinose afirmaciji davalaštva kako na nivou grada, tako i Crne Gore.

- U klubu je 80 aktivnih davalaca krvi, kao i oko 60 njih po porodičnoj liniji. Ipak u klubu imamo i kolege koje su pri kraju sa svojim davanjem, ali zahvaljijući mladim kolegama koje nam se pridružuju uspijećemo da održimo tradiciju našeg kluba i nastavimo da nesebično pomažemo darivanjem crvene dragocjene tečnosti - istakao je Spajić.
 

Dobrovoljni davaoci i ove godine su povodom Dana Rudnika uglja organizovali akciju davalaštva, na kojoj je prikupljena 41 jedinica krvi, a u periodu od septembra do kraja godine, učestvovali su i na akcijama organizovanim u Jagodini, Danilovgradu, Budvi, Nikšiću i Foči. Kako je naveo Spajić, Klub je dobio priznanje Zlatna kapljica u davalaštvu od Udruženja dobrovoljnih davalaca Crvenog Krsta Crne Gore. Ispred Kluba Spajić je svim kolegama rudarima, penzionisanim radnicima, poslovodstvu i davaocima krvi čestitao nastupajuće praznike sa željom da i u godinama ispred nas nastave sa uspjesima i učešćem na humanim akcijama.