Рудник угља помогао рад ОШ „Салко Аљковић“: Директорица Рондовић уручила захвалницу директору Лекићу

Saopštenja 22 Sep

Директорица Основне школе "Салко Аљковић", Милица Рондовић, уручила је данас захвалницу извршном директору Рудника угља АД Пљевља, Милану Лекићу, због донације којом је Рудник угља помогао рад највеће школе на простору пљеваљске општине, основане прије тачно пола вијека.

Средства су утрошена на куповину лап топа и штампача, географских карата за кабинетску наставу и уређење школског дворишта.

Директорица Рондовић се, приликом свечаног пријема и уручења захвалнице, захвалила извршном директору Лекићу на разумијевању, истичући како су ова вриједна средства Рудника угља уплаћена када је помоћ школи била најпотребнија.

- Користим ову прилику да се захвалим извршном директору Рудника угља што нам је, без оклијевања, изашао у сусрет и одобрио донацију нашој школи. Захваљујући овој донацији купили смо нове географске карте за кабинетску наставу, јер смо били у немогућности одређено вријеме да купимо ова неопходна средства за рад. Такође, купили смо и лап топ, штампач и уредили двориште, а све у циљу побољшања рада наставника и стварање љепше климе за рад. Улагањем у школе, улажемо у цјелокупну заједницу, а првенствено у наше ученике, али и у дјецу која тек треба да закораче у школске дане - поручила је Рондовић.

Том приликом, Милан Лекић се захвалио на позиву и урученој захвалници, истичући да му представља посебно лично и професионално задовољство када је у прилици да изађе у сусрет потребама школских установа и „наших малишана“.

- Посебно ми је задовољство што сам у прилици да, испред Рудника угља, изађем у сусрет нашој најбројнијој школи. Рудник угља, као друштвено-одговорна компанија, препознаје значај улагања у васпитање и образовање наших малишана. Вјерујем да ћемо и убудуће моћи да одговоримо позитивно на све молбе које буду мотивисане свијешћу о унапријеђењу наше општине и свих аспеката живота у њој. Ми имамо добру вољу и на овај начин је доказујемо. Рудник угља ће увијек наћи начин да, сходно својим могућностима, помогне школама, вјерским заједницама, спортским клубовима, али и осталима којима је та помоћ неопходна - истакао је извршни директор Рудника угља Милан Лекић.

Служба за корпоративне комуникације РУП-а