Рудник угља опредијелио 35.000€ за народну кухињу у Пљевљима; Лекић: Пројекат који служи на част и понос свих Пљевљака

Saopštenja 31 Jan

На предлог извршног директора Рудника угља АД Пљевља, Милана Лекића, на данашњој сједници Одбора директора усвојен је План утрошка средстава за спонзорства, донације и помоћи Рудника угља АД Пљевља за 2022. годину.

У оквиру тог Плана, извршни директор је предложио 35.000€ помоћи за отварање и рад народне кухиње у току ове године.

Тим поводом Лекић је поручио да ће опредијељени износ бити од великог значаја за покретање овог, како је рекао, веома значајног пројекта у нашој општини.

"Упркос чињеници да су Пљевља најбогатија општина у Црној Гори, неодговорна политика бившег режима учинила је да имамо, нажалост, велики број људи и породица који се налазе на рубу егзистенције и који оскудијевају у основним животним потребама. Рудник угља је локомотива развоја наше општине и једна од највећих компанија у држави, стога, процијенили смо да је отварање народне кухиње пројекат који морамо свесрдно да подржимо. Једноставно, то се од нас очекивало", нагласио је Лекић.

Он је истакао да је у току формирање иницијативног одбора састављеног од значајног броја правних и физичких лица који ће изнаћи рјешење о техничком и правном носиоцу овог пројекта.

"Обезбјеђивање новчаних средстава за отварање и рад народне кухиње у режији наше компаније представља први корак на овом послу, али и примјер свим осталим приватним и државним предузећима која послују и остварују профит на територији наше општине, на који начин требају да се понесу по овом питању. Вјерујем да ће се у најскорије вријеме јавити значајан број предузећа, истакнутих привредника, али и свих људи добре воље и да ћемо, сви заједно, сходно својим могућностима, учинити да овај пројекат служи на понос и част свих Пљевљака, као и на корист наших најугроженијих суграђана", закључио је извршни директор Рудника угља АД Пљевља Милан Лекић.

Подсјетимо, представници Рудника угља Милан Лекић и директор Сектора за опште, правне и кадровске послове Петар Џарић, боравили су у посјети митрополиту црногорско-приморском г. Јоаникију, са намјером да се упознају са радом народних кухиња које функционишу, годинама уназад, са великим успјехом под покровитељством Митрополије.