Rudnik uglja donirao 200 hiljada eura u prošloj godini

Sponzorstva i donacije 8 Jun

Prateći trend razvoja društveno odgovornog poslovanja, Rudnik uglja u kontinuitetu podržava mnoge donatorske aktivnosti vezane za razvoj lokalne zajednice u kojoj posluje.

U prethodnoj godini naša Kompanija donirala je blizu 200.000 eura.  Najviše sredstava opredjeljeno je za razvoj pljevaljskog sporta i sportista koji su najbolji ambasadori ovog grada. Pored sporstkih klubova značajna donacija izdvojena je za rekonstrukciju Trim staze sa spravama za vježbanje  koja je postala glavno mjesto za rekreaciju  u praku Vodice.

Pored uredjenja Trim staze i pomoći sportskim klubovima naša Kompanija je donirala sredstva za poboljašnje uslova rada u zdravstvenoj ustanovi Opštoj bolnici i LJERTV Pljevlja. Pored ovih aktivnosti koje smo imali u 2016. godini Rudnik uglja  je u značajnom iznosu pomogao održavanje kulturnih manifestacija, obnovu vjerskih objekata i obrazovnih institucija, stvarajući što bolji ambijent za rad i boravak predškolske i školske djece.

Rudnik uglja AD Pljevlja DOP ne smatra troškom već investicijom u budućnost.  Svjesna težine „povratka duga“ društvu u kom posluje, Kompanija će i u ovoj godini nastaviti sa podrškom projektima za razvoj društvene zajednice u svim segmentima.

Informativna služba RUP-a