Rudari na sportskim igrama u Haniotiju

Saopštenja 10 Dec

Sportsko društvo Sindikalne organizacije Rudnika uglja A.D. Pljevlja učestvovalo je na Balkanskim sportskim igrama. Igre su  organizovane u Haniotiju, poznatom grčkom ljetovalištu, od 27.septembra do 5. oktobra.

Tim je predvodio predsjednik Sportskog društva Žarko Vraneš. Pored predsjednika na takmičenju su učestvovali Andrija Petrović, Vitomir Ostojić, Božidar Ćuzović, Saša Spajić, Sreten Šljivančanin, Dobrilo Cmiljanić, Verica Vulović i Vasiljka Knežević.

Prema riječima Vraneša, ekipa Rudnika drugu godinu za redom učestvuje na Balkanskim sportskim igrama u Grčkoj, dok će u skladu sa mogućnostima truditi se da i u buduće učestvuju na tim igrama .Na Balkanske sportske igre ekipa se uključila kroz organizacije Srbije, odnosno Turističke organizacije Oktopod i Sindikata Beograda.

- U Grčkoj je učešće na igrama uzelo preko 800 sportista. Naša ekipa učestvovala je u disciplinama navlačenje konopca i skok u dalj, gdje smo uzeli prva mjesta i time dobili poziv za narednu godinu. Ekipa Rudnika uglja je drugi put za redom osvojila prvo mjesto u navlačenju konopca. Pored pomenutih  disciplina za sve učesnike bila su i takmičenja u malom fudbalu, streljaštvu, pikadu, odbojci, skoku u dalj, šutiranju trojki, zatim atletske discipline, šah, košarka, basket i druge – kazao je Vraneš.

Sportisti Rudnika na Balkanskim sportskim igrama doživjeli su jedno novo iskustvo, sklopili nova prijateljstva i poznanstva i drugim učešćem na jednom ovakvom događaju potrudili se da na najbolji način predstave kolektiv  u kojem su zaposleni. Posebnu zahvalnost iskazali su poslovodstvu koje im je omogućilo učešće na Balkasnkim igrama.

-Troškovi odlaska za Grčku su veliki,  bez pomoći poslovodstva ove godine ne bi mogli učestovati na igrama. Dali smo sve od sebe da u najboljem svijetlu promovišemo našu kompaniju, Rudnik uglja A.D. Pljevlja i vratimo se sa priznanjima, kako bi opravdali ukazano povjerenje– naveo je Vraneš.

Tokom 2014. godine članovi Sportskog društva Sindikalne organizacije Rudnika uglja A.D. Pljevlja učestvovali su i na ljetnjim igrama u Čanju i Sutomoru, a plan je da tokom naredne godine uzmu učešće na svim ljetnjim festivalima.      

                                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                                              Di.G.