Програм обиљежавања Дана рудара и Дана Рудника угља АД Пљевља

Saopštenja 26 Sep

Рудник угља АД Пљевља, 24. септембра 2022. године, обиљежава 70 година рада и постојања, када се прославља и Дан рудара Црне Горе. У сусрет централној прослави, која ће се одржати 23. септембра (петак),  у Хотелу „Пљевља“, са почетком у 13 сати, РУП ће у периоду од 21. до 23. септембра 2022. године, реализовати и остале традиционалне активности, и то кроз сљедећи програм:

21. септембар 2022. године (сриједа) – у 10.00 часова састанак пословодства и репрезентативних синдиката са руководством подружнице пензионера Рудника угља АД Пљевља у Клубу пензионера РУП. Уручивање Одлуке о помоћи подружници пензионера.

22. септембар 2022. године (четвртак) – у Свечаној сали Дома рудара са почетком у 11.00 часова одржавање традиционалног шаховског турнира између екипа Савеза слијепих Црне Горе и Рудника угља АД Пљевља.

23. септембар 2022. године (петак) – са почетком у 08.00 часова одржавање Акције добровољног давалаштва крви, у организацији Клуба добровољних давалаца крви Рудника угља у просторијама Центра за трансфузију крви Опште болнице Пљевља.

• Са почетком у 11.00 часова свечано отварање Народне кухиње Пљевља. Извршни директор као, истовремено, и Предсједник Организационог одбора за отварање народне кухиње, заједно са члановима Организационог одбора, оснивачима НВО „Народна кухиња Пљевља“, владиком милешевским г. Атанасијем и главним имамом г. Османагићем, свечано ће отворити народну кухињу, као својеврсни симбол друштвено-одговорног пословања РУП.

• Са почетком у 13.00 часова одржаће се Свечана сједница у Хотелу „Пљевља“.