Prijateljski ekipni meč u šahu

Saopštenja 21 Sep

I ove godine povodom Dana rudara, kao i prethodnih, organizovan je 38.  prijateljski meč u šahu između ekipa Saveza slijepih Crne Gore i Rudnik uglja Pljevlja, 29.09.2017. u 12 časova u Sali doma rudara.

U ime kompanije Rudnik uglja AD Pljevlja turnir je otvorio Zoran Gospić, član Odbora direktora.  Gospić je ovom prilikom rekao da  našoj Kompaniji je uvijek čast organizovati Šahovski turnir između Saveza slijepih CG i šahista Rudnika uglja.  Tužni smo što je 38. turnir organizovan bez uvaženog kolege rudara Vuka Aničića, koji je uvijek davao svoj doprinos u organizovanju turnira i bio kapiten ispred ekipe Rudnika uglja. Ove godine Rudnik je posebno dao svoj doprinos  u organizaciji Mosi igara, svojom novčanom donacijom u iznosu od 70 hiljada, i tako  učinio da naš grad uradi sporstke terene dostojne susretu sportista iz svih država regiona. Nastavićemo i dalje da ulažemo i budemo vodeća Kompanija u Crnoj Gori kada je u pitanju društveno poslovanje, zaključio je Gospić.

U ime Saveza slijepih Crne Gore obratila se Žana Đačić i zahvalila se na lijepoj organizaciji Šahovskog turnira od strane Rudnik uglja AD Pljevlja koja kontinuirano učestvuje u inkluziji slijepih osoba čak i kroz ovaj vid organizacije.

Zahvalnost u ime Saveza slijepih  prema Rudniku uglja dokazali smo i na nedavnom uručivanju zahvalnica u Podgorici, gdje posebno mjesto je imala ova Kompanija.  Nadamo se i radujemo i budućoj saradnji kroz ovakva druženja, kazala je Đačić.

Na  38. turniru učestvovalo je osam šahista i to: Blagojević Savo (kapiten Saveza slijepih), Anđić Borislav, Damjanović Radovan, Čindrak Hilmija, Beljkaš Miloš (kapiten RUP), Kovačević Ljubo, Vuković Željan. Meč je završen rezultatom 2:2 po dodatnim kriterijumima (bolji odnos na dvije table) pobjednik je RUP. Sudija na turniru je bio Savo Bakrač.

Nakon Turnira druženje je nastavljeno u restoranu Taša.

 

Informativna služba RUP-a