Потписан Меморандум о сарадњи између Рудника угља и Општине Пљевља

Saopštenja 6 Jun

Извршни директор Рудника угља АД Пљевља Милан Лекић и предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш потписали су, 19. маја, "Меморандум о сарадњи између Рудника угља АД Пљевља и Општине Пљевља".

Ријеч је о стратешком документу који подразумијева заједничку реализацију многих пројеката из области инфраструктуре, заштите животне средине, унапријеђењу сарадње из области културе, спорта, туризма, и осталих пројеката који су од интереса за грађане Пљеваља.

Међусобна сарадња одвијаће се на финансијском, кадровском и логистичком нивоу, а све у циљу да се унаприједе услови живота свих грађане наше општине.

"Ово је велики дан за Пљевља. Рудник угља, као друштвено одговорна компанија, испољава велику заинтересованост за развој нашег града. О томе свједоче и позитивни коментари толиког броја наших суграђана, али и вјерских, културних и осталих организација и установа, на однос наше компаније према Пљевљима. Ми смо се, заиста, у претходном периоду трудили да оправдамо велика очекивања Пљевљака, и вјерујем да смо доста тога успјели да урадимо. Али, ми нећемо стати на овоме што смо до сада урадили. Овај споразум који смо потписали данас обавезује нас све на још интензивнији партнерски однос и на продубљивање наше међусобне сарадње, од чега ће имати користи сви наши суграђани. Увјерен сам да сам се данас састао са једним одговорним човјеком који ће, исто тако, уложити максималне напоре за овај град, јер Пљевља и овај народ то заиста заслужују", саопштио је Лекић.

С друге стране, предсједник Општине Пљевља, изразио је захвалност Руднику угља и похвалио досадашњи однос компаније према Пљевљима.

"Рудник угља је кичма привредног развоја и темељ индустријске производње, не само наше општине, него и цијеле државе. Убијеђен сам да не постоји нити један добронамјеран човјек који није увидио колико се Рудник угља, на челу са господином Лекићем, потрудио да унаприједи услове живота у нашем граду, и колико су сви наши суграђани имали користи од ове компаније. Отварањем нових производних радних мјеста и несебично улагање Рудника угља у нашу инфраструктуру, наш спорт, промоцију културног живота, Пљевља су поново постала атрактиван град за живот у којем све већи број младих људи заснива своје породице и веже своје животе за ову општину. Усудићу се да кажем да су многи потези које је направила ова компанија историјски, а то ће тек показати вријеме пред нама. Ми ћемо знати да цијенимо ову испружену руку, јер знамо да је она искрена и усмјерена искључиво на корист наших суграђана", изјавио је др Дарио Вранеш.

Меморандум о сарадњи између Рудника угља и Општине Пљевља је потписан за период од годину дана.