Poslovodstvo i reprezentativni sindikati ugostili rukovodstvo podružnice penzionera RUP

Saopštenja 23 Sep

U susret Danu rudara, a poštujući epidemiološke mjere i preporuke koje su na snazi, 22. septembra poslovodstvo i reprezentativni sindikati ugostili su rukovodstvo podružnice penzionera RUP. Tradicionalno druženje sa penzionerima kojim se svake godine obilježava naš praznik, ove godine organizovano je u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Na samom početku sastanka prisutne je pozdravio predsjednik podružnice penzionera RUP, Radoš Stojić koji je izrazio veliku zahvalnost poslovodstvu RUP na renoviranim i opremljenim prostorijama Kluba penzionera, kao i na konstantnoj podršci koju Rudnik pruža svojim najstarijim kolegama. On je poželio mnogo uspjeha u daljem poslovanju Rudnika uglja i čestitao Dan rudara. Na kraju svog obraćanja Stojić je pozvao sve prisutne da minutom ćutanja odaju poštu kolegama, njih 35, koji su preminuli u periodu između dva praznika.

Nakon pozdravnog govora predsjednika podružnice penzionera RUP, prisutnima se obratio Izvršni direktor RUP, Slavoljub Popadić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što danas u renoviranom Klubu rudara  ima priliku da u susret nastupajućem Danu rudara, tradicionalno pozdravi drage kolege penzionere, koji su zapravo napravili sve ovo što danas postoji u Rudniku.

- Mi smo nastavili u nekim segmentima, neke stvari uradili na način za koji mislim da je dobar. Ova sala je kao što možete vidjeti moderna, renovirana. Kao što je predsjednik rekao, sredili smo i opremili i prostorije penzionera u prizemlju. Ovih dana smo bili u neprilici da ih zatvorimo, ali nadam se da će ova zaraza proći i da će opet naši dragi prijatelji, onako kako su to i ranije radili, organizovati druženja, šah partije i ostale stvari onako kako priliči našim penzionerima.

Ono što želim da vam kažem da i pored korone i pored puno problema koji su prisutni i u gradu, a bogami i u Rudniku, i ove godine smo nastavili kontinuitet uspješnog poslovanja. Znate da je prethodna 2019. godina bila rekordna godina po mnogo čemu. Maltene po svim parametrima. I ono što je poseban doprinos i što me posebno raduje da istaknem jeste da je ova 2020. godina i pored korone i pored brojnih glavobolja još bolja. Proizveli smo i isporučili više uglja za oko 4,4 % i napravili više otkrivke za preko 7 % u ovih prvih osam mjeseci, što je dodatni novi rekord u proizvodnji i što je za svaku pohvalu. Zahvaljujem se svim vrijednim rudarima, mojim kolegama iz menadžmenta, što su uz ogromne napore uspjeli da zadrže kontinuitet proizvodnje na način koji garantuje dalju stabilnost u poslovanju Rudnika, rekao je Popadić.

On je istakao da je pred Rudnikom ozbiljan izazov, a to je vraćanje Ćehotine na poziciju starog korita do 2025. godine i ovih nekoliko godina potrebno je udarnički raditi na realizaciji otkrivke i zbog čega se i postižu ovako veliki rezultati na otkrivci.

- Ako vam kažem da je u prvih 8 mjeseci ove godine otkrivka za 40 % veća nego 2018. godine, onda znate koje napore pravimo i šta pokušavamo da uradimo da bismo ovoj Kompaniji obezbjedili svjetlu budućnost kakva joj i priliči.

Uz sve te velike napore, bolje rezultate, uspjeli smo da napravimo nešto bolji prihod nego prošle godine, nešto manje troškove nego prošle godine i finansijski pokazatelji su bolji nego prošle godine u ove dane, a prošla godina je opet napominjem bila rekordna. Tako da se nadam da ukoliko u ova tri mjeseca se ne pojave neki neočekivani problemi da ćemo imati još jednu rekordnu godinu u Rudniku i još jednu godinu koja će trasirati stabilno poslovanje naše kompanije u narednom periodu.

Meni i mojim kolegama iz menadžmenta je uvijek veliko zadovoljstvo da ovaj dan provedemo u druženju sa vama. Ove godine smo nažalost limitirani zbog svih ovih problema koje imamo sa koronom, tako da nismo mogli organizovati naše tradicionalno druženje onako kako smo to organizovali svake godine, nego ovako prilično skromno da ipak obilježimo ovaj dan i ono što je za nas jako važno da tradicionalno uručimo jednu skromnu novčanu donaciju Udruženju penzionera, kako bi se penzionerske aktivnosti nastavile na način kako je to do sad rađeno, zaključio je Popadić, nakon čega je predsjedniku Udruženja penzionera RUP, Radošu Stojiću uručio novčanu donaciju.

Na kraju sastanka u ime Sindikata Rudnika uglja, obratio se i Miloš Obrenić koji je čestitao Dan rudara rudarskim pozdravom Srećno!

- Želim da se zahvalim penzionerima koji su nam svojim radom stvorili jedno zdravo preduzeće i ostavili nam da ga čuvamo i njegujemo. Raduje me što ova generacija radnika koji su u radnom odnosu, to cijene i svojim radnim angažmanom i zalaganjem upravo to što ste vi povjerili i potvrđuju. To nam je saopštio i Izvršni direktor, što najbolje govore proizvodni rezultati  i finansijski rezultati, rekao je Obrenić. On je istakao značaj i požrtvovanost rudarske profesije koja zaslužuje najveće poštovanje i divljenje.

- Svi oni koji su preminuli i svoj rad i trud ulagali u Rudnik uglja i za sve nas, i za generacije koje dolaze, i za čitava Pljevlja, i za cijelu Crnu Goru, ja im se iskreno zahvaljujem i neka im bude mjesto u carstvu nebeskih snova, a mi ćemo ih čuvati od zaborava kroz najljepše uspomene. Želim da sljedeći praznik, Dan rudara, dočekamo u masovnom okupljanju i da budemo ako bogda svi živi i zdravi i u to ime ja vas najsrdačnije pozdravljam, a penzionerima želim da dožive duboku starost i još dugo i dugo godina da se družimo i da nam tako po neku finu poruku poručite, kako mi ne bi griješili. Jer vi imate životno iskustvo, a omladina ima snagu i energiju, zaključio je na kraju Obrenić.

 

Informativna služba RUP