Pohod na Ljubišnju

Saopštenja 22 Sep

Sindikalna organizacija radnika RUP-a u saradnji sa Poslovodstvom Društva 21. septembra tradicionalno je organizovala „Pohod na Ljubišnju“, a u okviru programa obilježavanja Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja AD Pljevlja.

Zaposleni, njihovi članovi porodica, penzioneri RUP-a i građani, ljubitelji prirode, po lijepom  i sunčanom danu, pješačili su do vrha Ljubišnje, uživajući u pejzažima i blagodetima pljevaljske ljepotice i veoma pitome planine, koja je okružena Liscem, Bunetinom, Obzirom, a nešto dalje Durmitorom, Maglićem, Volujakom, Bjelašnicom.

Pohod je bio otvoren za sve one koji vole da dožive nova iskustva i da ih zapišu u sjećanje o netaknutoj prirodi predjela Vrbe, Kokota, Provalije, Jezerca, Vjeternika, Male Ljubišnje, ali i obližnjih prelijepih planina.

I dok je 21. septembra grupa uživala u pogledu na stoljetne šume i divila se neopisivim i nedokučenim čarima, ali i veličanstvenom pogledu koji „puca“ sa najvisočije tačke – Dernjačišta, na nadmorskoj visini od 2.238 metara, na gradove Pljevlja, Žabljak,  naselja Gradac, Šula, sela Nange, Bobovo, Malu Crnu Goru, Čelebiće, Njegovuđu, radoznali posjetioci pažljivo su pratili šta to stariji i iskusniji poznavaoci govore o Ljubišnji i njenoj okolini. Nijesu izostale ni priče i legende o tome kako je Ljubišnja dobila ime, ali ni učlanjivanje u društvo privilegovanih posjetilaca vrha planine.

Besprjekornoj organizaciji značajno su doprinijeli i nedavno penzionisani rudari bez čijeg angažovanja, iskustva i požrtvovanog rada ovakav izlet ne bi bilo moguće ni realizovati, ni održati. Organizatori su izrazili zadovoljstvo što je još jedan pohod uspješno realizovan, očekujući da će uz podršku poslovodstva nastaviti tradiciju sa učešćem još većeg broja ljubitelja prirode.

 

Informativna služba RUP-a