Podrška pljevaljskom sportu

Sponzorstva i donacije 8 Sep

Rudnik uglja Pljevlja kao društveno odgovorna kompanija uvijek je podržavao pljevaljski sport i omladinu. Tokom mjeseca avgusta, u ulozi  generalnog sponzora, Rudnik uglja je omogućio održavanje dva značajna sportska događaja i to noćni turnir u basketu “Baci drogu u koš“ i Brdske auto-trke „Pljevlja 2015“.

 VIII noćni turnir u basketu „Baci drogu u koš“ tradicionalno je održan u SC „Ada“ u Pljevljima od 20. do 22. avgusta 2015. godine. Tokom tri noći turnira mnogobrojna pljevaljska publika imala je priliku da uživa u sjajnom programu organizatora turnira, Sekretarijata za društvene djelatnosti i Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti Opštine Pljevlja.

Ekipa „Konfekcija Papić“ osvojila je prvo mjesto u ekipnom takmičenju u muškoj konkurenciji, dok je u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijela ekipa „GM kafa“. Božidar Knežević iz ekipe „Pirat caffe“ pobjednik je u muškoj konkurenciji u šutiranju trojki, a kod dama prvo mjesto osvojila je Sofija Soković iz ekipe „GM kafa“. Na turniru je bilo organizovano i takmičenje u šutiranju slobodnih bacanja, gdje je kod dječaka pobjedio Lazar Mojović iz KK Pljevlja, a kod djevojčica Andrea Šubarić iz ŽKK Rudar. Nagrada je uručena i najmlađem učesniku finala u šutiranju slobodnih bacanja, Nemanji Džakoviću iz KK Pljevlja.

Generalni pokrovitelj turnira bila je Opština Pljevlja, a pored Rudnika uglja kao generalnog sponzora, turnir je podržan i od strane Uprave za mlade i sport Vlade Crne Gore.                                                                                                                                       

Narednog vikenda, 29. i 30. avgusta 2015. godine, održana je treća po redu Brdska auto-trka Crnogorskog Šampionata „Pljevlja 2015“, na stazi Dajevića Han – Rudnica. Na ovom takmičenju učestvovalo je preko 30 takmičara iz sedam Auto-moto klubova iz Crne Gore.

Trka je protekla bez najmanjeg incidenta, a oboren je i rekord staze od 2 minuta i 24 sekunde, koji od 2009. godine držao Dragan Milić, član „Rokšpeda“. Novi rekorder staze je član AMSK „Blažo Smiljanić“ iz Kotora, Miloš Asanović koji je, vozeći formulu 3, stazu dugu 4,6 kilometara, prešao za 2 minuta i 23 sekunde. Njegov klub je, sa osvojenih 75 bodova bio i ukupni pobjednik brdske auto trke „Pljevlja 2015“. Trku je završilo 29 takmičara, dok je pet odustalo i to sve zbog tehničkih kvarova.

Što se tiče organizacije, ASK AP Sport iz Pljevalja dao je svoj maksimum i potrudio se da sve protekne u najboljem redu. Ono što je najviše obradovalo takmičare i publiku je to što su glavni pokrovitelj trke, Opština Pljevlja i generalni sponzor Rudnik uglja, već po samom završetku trke najavili novu za slijedeću godinu.

Rudnik uglja će nastojati da i u budućem periodu podrži i pomogne ne samo sportske, već i sve druge društvene aktivnosti koje su od značaja za Pljevlja.