Одржан 44. Традиционални шаховски турнир

Saopštenja 22 Sep

Поводом обиљежавања Дана рудара и 71.године пословања Рудника угља АД Пљевља ове године 21. септембра одржан је традиционални шаховски турнир.

У свечаној сали РУП-а турнир је почео у 11 часова, између екипе Рудника угља и Савеза слијепих Црне Горе. Поред такмичара турниру су присуствовали помоћник извршног директора за корпоративне послове и развој људских ресурса Бојан Крвавац, Извршни директор Савеза слијепих Горан Мацановић и предсједница Организације слијепих за Пљевља и Жабљак Жана Ђачић.

Традиционални шаховски турнир отворио је и ове године Бојан Крвавац који је поздравио све присутне.

-Ове године 44 пут се дружимо са Савезом слијепих, заиста једна традиција која прија. Традиционално и ја већ отварам 3,4 пута шаховски турнир. Ово ми је једна од омиљених обавеза у току радне године. Задовољство је и што стичем нека нова искуства, нова познанства, нове пријатеље. Рудник угља АД Пљевља као друштвено одговорна компанија ће се и даље трудити да помаже, да организује разне манифестације овог типа. Неки изазован период је и иза нас, као и испред нас. Шта год да се буде дешавало надам се да се овај турнир и све остале манифестације овог типа док је Рудника угља неће заустављати. Проглашавам турнир отвореним – казао је Крвавац.

Извршни директор Савеза слијепих Горан Мацановић изразио је задовољство што у лично име и у име Савеза слијепих Црне Горе има прилику да 44 пут присуствује сусрету поводом Дана рудара.

-Истовремено би желио да свим запосленим у Руднику угља честитам Дан рудара. Вјерујем да ће и данашњи меч као што су то били и мечеви претходних година и деценија дати додатни допринос квалитету обиљежавања Дана рудара. Наша екипа није у најјачем саставу, нажалост данас у нашој екипи није могао бити наш најбољи шахиста Пеђа Никач који је свјетски првак међу шахистима оштећеног вида. Сигуран сам  да ће такмичари из наше екипе пружити максималан отпор такмичарима из екипе рудара. Иако би желио да ми остваримо побједу ја желим да побједи онај који буде најкреативнији, ко буде имао највише концентрације и имао највише лијепих потеза.Организација слијепих за Пљевља и Жабљак  ове године обиљежава важан јубилеј 75 година успјешног рада и тим поводом припремила је један број захвалница које бих данас желио да подијелимо – рекао је Мацановић и додао да свим такмичарима жели пуно финих потеза и да уживају, а свим запосленим у Руднику угља још пуно успјешних година.

Присутним се обратио и судија Саво Бакрач који је упознао такмичаре са правилима игре.

Жријебом је одлучено да на непарним таблама бијеле фигуре има екипа Савеза слијепих Црне Горе. Пријатељски меч се играо на четири табле. Прва табла Хилмо ЧиндракРајко Кнежевић. Друга табла Милош Бељкаш Радован Дамјановић. Трећа табла Раденко Лацмановић Драгиша Лаковић и четврта табла Милош Лончар Борислав Анђић.

Меч је завршен у 12 часова сљедећим резултатом:

Чиндрак (ССЦГ) – Кнежевић (РУП), резултат 1/2 : 1/2

Дамјановић (ССЦГ) –Бељкаш (РУП), резултат 1/2 : 1/2

Лацмановић (ССЦГ) -  Лаковић 0:1

Анђић (ССЦГ) – Лончар 0:1

Укупан резултат 3:1. Меч је завршен побједом екипе Рудника угља Пљевља.