Одржан 42. Традиционални шаховски турнир

Saopštenja 22 Sep

Програм обиљежавања Дана рудара Црне Горе и 69. година успјешног пословања Рудника угља АД Пљевља ове године је почео 22. септембра са традиционалним шаховским турниром.

Поштујући епидемиолошко мјере и препоруке, у свечаној сали Дома рудара РУП-а у 10 часова, екипе Рудника угља и Савеза слијепих Црне Горе одиграле су 42. Традиционални шаховски турнир пријатељства, којем су поред такмичара присуствовали представници менаџмента Друштва, а у име Савеза слијепих извршни директор Горан Мацановић и предсједница Организације слијепих за Пљевља и Жабљак  Жана Ђачић.

Шаховски турнир отворио је помоћник извршног директора за корпоративне послове и развој људских ресурса Бојан Крвавац, који је на самом почетку поздравио учеснике и пожелио топлу добродошлицу свим такмичарима.

- Поштовани пријатељи, задовољство ми је да вас најсрдачније поздравим испред менаџмента Рудника угља Пљевља. Посебно нас радује што и ове године можемо да угостимо наше пријатеље из Организације слијепих Пљевља и Жабљак, и на тај начин наставимо деценијску традицију одржавања шаховског турнира. Надам се да ћете се угодно осјећати, као и да ће побиједити најбољи, и да ће турнир протећи у фер и спортској атмосфери – казао је Крвавац.

Представници Савеза слијепих изразили су захвалност Руднику угља Пљевља, што је и условима  неповољне епидемиолошке ситуације одлучио да као друштвено одговорна компанија настави лијепу традицију и то по 42. пут, чиме су и изразили посвећеност инклузији особа са инвалидитетом и особа са оштећеним видом која се годинама његује и кроз играње племените игре - шаха.

Пријатељски меч се играо на четири табле, при чему је екипу Рудника угља Пљевља предводио капитен Милош Бељкаш, док је репрезентацију Савеза слијепих Црне Горе предводио Предраг Никач. На самом почетку судија Саво Бакрач, дугогодишњи сарадник и пријатељ овог турнира, упознао је све такмичаре са правилима игре. Меч је завршен са сљедећим резултатом:

Предраг Никач (ССЦГ) – Стјепан Крстонијевић (РУП) ,  резултат:  1:0

Радован Дамјановић (ССЦГ) – Милош Бељкаш (РУП),  резултат:  ½ : ½

Хилмо Чиндрак (ССЦГ) – Владе Милинковић (РУП),  резултат:  ½ : ½

Рахим Сијарић (ССЦГ) – Велиша Вукашиновић (РУП), резултат: 0:1.

На основу коначног резултата 2:2, 42. Традиционални пријатељски екипни меч завршен је неријешеним резултатом, а по додатним критеријумима гдје је у случају неријешеног резултата побједник екипа која има бољи успјех на првој половини табли, побиједила је екипа Савеза слијепих Црне Горе.

Служба за корпоративне комуникације РУП-а