Održan tradicionalni Šahovski turnir

Saopštenja 19 Sep

Obilježavanje  Dana rudara počelo je tradicionalnim 39. Šahovskim turnirom između ekipa Saveza slijepih Crne Gore i Rudnik uglja Pljevlja.

U ime Kompanije  obratio se Zoran Gospić, član Odbora direktora. “Kao rudarska kompanija imamo poseban senzibilitet prema socijalnim grupama kojima u toku godine kada god je potrebno pomognemo da bi lakse I bolje funkcionisali. Sa dobrim funkcionisanjem privrede i  Rudnikom uglja na čelu,  društveni život u našem gradu sve je bolji I sadržajniji. Današnji tradicionalni turnir je pozitivan primjer koliko brinemo o slijepim I slabovidnim licima, jer nam je uvijek čast I zadovoljstvo biti domaćin ovakvim manifestacijama, kazao je Gospić.”

U ime organizacije Saveza slijepih Crne Gore obratila se Žana Đačić.

“Ovaj turnir je svijetli primjer inkluzije osoba oštećenog vida u društvenu zajednicu. Mi smo zahvalni Rudniku uglja Pljevlja koji je pokrovitelj ovog turnira i koji bez obzira na vlasničku transformaciju  i dalje će nastaviti njegovati one najljepše tradicije našeg društva, to su solidarnost I humanist, izjavila je Đačić.”

Na  39. turniru učestvovalo je osam šahista i to: Blagojević Savo (kapiten Saveza slijepih), Anđić Borislav, Damjanović Radovan, Čindrak Hilmija, Beljkaš Miloš (kapiten RUP), Krstonijević Stjepan, Milinković Vlade, Vuković Željan. Meč je završen rezultatom 2:2 po dodatnim kriterijumima, pobjednik je RUP. Sudija na turniru bio je Savo Bakrač.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                       Informativna služba RUP