Nema te cijene zbog koje ću dići ruku protiv interesa Rudnika, radnika i građana

Saopštenja 2 Jul

S obzirom na veliko interesovanje javnosti kada je u pitanju isplata dividende Rudnika uglja u iznosu od oko 13 miliona eura, dužan sam da na tu temu iznesem svoj lični stav.

Činjenica je da na računu Rudnika uglja nema niti je bilo 13 miliona eura, jer oko 2,9 miliona predstavlja kapitalizovanu dobit koja se kao takva ne može tretirati. Sasvim je jasno da akcionar bez dublje analize i konsultacija nije smio donijeti odluku o isplati cjelokupne dobiti.

Ako se kompaniji uzme ono što je zaradila veoma teškim radom zaposlenih kako onda ona može da da rezultat koji će biti respektabilan, a kako tek ako se planira uzeti znatno više novca  nego što ima?

Stabilan rad Rudnika uglja ne smije biti doveden u pitanje, jer je to uslov za stabilnu proizvodnju električne energije i uslov za stabilnost države i nema te cijene zbog koje ću dići ruku protiv interesa Rudnika, radnika i građana Pljevalja i Crne Gore. Očekujem veći senzibilitet Vlade u odnosu prema Pljevljima i pokretanje snažnijeg investicionog ciklusa kao što je najavio i ministar Spajić, što u prethodnom periodu nije bio slučaj.

Svima nam je potreban Rudnik koji može pomoći gradu, građanima  i državi, a ne Rudnik koji ne može pomoći ni samom sebi.

Predsjednik Odbora direktora RUP-a 

Dušan Janjušević