Nagrade za najbolje

Saopštenja 31 Oct

Put do uspjeha naše Kompanije ide isključivo preko zadovoljnih i motivisanih radnika. Ove godine kao i prethodnih,  24. septembar obilježio je i izbor uspješnih radnika u Rudniku uglja.  Izabrani su Nikola Bojović, Adnan Pjevović, Hivzija Dizdarević, Duško Lučić i Radivoje Ječmenica. Plaketu za inovaciju u 2016. godini „Uređaj za kontrolu uglja u bunker separacije“ dobio je zaposleni Bogoljub Đondović.

Nikola Bojović radi više od 3 decenije na poslovima poslovođe operativne pripreme na otkrivci. Iza Nikole su poslovi velikog obima naročito u situaciji kada znamo kakvi su rezultati otkrivke i koliko je rada potrebno da bi došli do uglja.

Adnan Pjevović  - angažovan na poslovima bageriste. Redovne profesionalne obaveze obavlja na bageru „EŠ“ koji je ujedno i najveći bager na eksploataciji uglja u površinskom kopu.

Hivzija Dizdarević - zaposlen na mjestu automehaničara u R.J.  „Održavanje“. Specijalista je za popravke i održavanje Cummins motora koji pokreću sve velike i zglobne dampere.

Duško Lučić – zaposlen na poslovima vozača R.J. „Transport“. Duško je istinski stručnjak i veliki pregalac, a profesionalne poslove obavlja i na niskonosećoj prikolici već 15 godina.

Radivoje Ječmenica – inženjer građevine, zaposlen u Sektoru za razvoj i investicije. Izuzetan stručnjak, predan poslu, posebno se ističe u poslovima projektovanja i nadzora.

U ime kolektiva Rudnik uglja AD Pljevlja  nagrade je uručio izvršni direktor Slavoljub Popadić. – Dobre rezultate u 2015/16. godini ne bi mogli postići bez naših vrijednih rudara, bez onih koji u tri smjene svakoga dana rade u teškim uslovima. Zašto su neki najbolji i kako biti najbolji? Postoji nekoliko atributa koje želim da podijelim sa vama. Najbolji se ne kriju iza opisa posla, najbolji su uvijek spremni da uskoče i unaprijede poslove, najbolji su pomalo i posebni i oni su oni koji imaju najbolje ideje, oni uvijek daju sjajne rezultate. Oni javno hvale ali i kritikuju. Dok drugi ćute oni javno brane svoj stav i bore se za dobro Kompanije. Mi u našoj Kompaniji imamo dosta dobrih ljudi i trudićemo se da ih u narednom periodu prepoznamo i postavimo na poziciju koju zaslužuju -  kazao je Popadić.

Na odgovornost i stručnost rada u ime nagrađenih rudara ukazao je Radivoje Ječmenica. – Mi mislimo da smo  zaista najbolji, ali najbolji među jednakima, jer je Rudnik uglja uvijek u svojim redovima imao dobre i kvalitetne radnike. Iz tog razloga bilo je teško izabrati najbolje. Naša Kompanija može da se pohvali sa postignutim rezultatima ne samo na nivou naše države već i regiona, a sve to zahvaljujući timskom radu i kvalitnim radnicima -  zaključio je Ječmenica.

Rudnik uglja AD Pljevlja i u narednim godinama svog proizvodnog postojanja imaće za cilj da stvori jednake mogućnosti za sve zaposlene.

                                                                                               Informativna služba RUP