(ИН МЕМОРИАМ) Преминуо Ђорђо Котлаја, управник РЈ "Транспорт"

Saopštenja 18 Oct

Ђорђо Котлаја, управник Р.Ј. „Транспорт“, заувијек нас је напустио у суботу, 16. октобра 2021.године.

Ђорђо Котлаја је дугогодишњи радник Рудника угља АД Пљевља, а цијели свој радни вијек, од приправничког стажа до тренутка када нас је напустио, провео је на захтјевним и одговорним пословима у компанији.

Рођен је 1962. године у селу Рађевићи, општина Пљевља. Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду, смјер машинство у рударству, завршио је 1987. године, након чега је од 1989. године започео са радом у Руднику угља. Од 1991. године био је ангажован на пословима главног инжењера превентивног и текућег машинског одржавања, све до 2002. године када прелази на послове смјенског инжењера у Површинском копу „Боровица“. По завршетку експлоатације у Боровици, Ђорђо се 2008. године враћа на послове које је радио 11 година као главни инжењер превентивног и машинског одржавања, када ради и на пословима инжењера за сервисе, до тренутнка отварања нове радионице за дневну његу рударске механизације гдје је био шеф исте, све до именовања на позицију управника Р.Ј. „Транспорт“.

Од 2004. године дао је значајан допинос и у раду локалних предузећа у Пљевљима, кроз ангажовање у Управним одборима Спортског центра „Стадион“, као и ЈП „Локални путеви“, у којем је и у периоду од 2010 - 2014.године био и на позицији предсједника управног одбора. 

Учествовао је у реализацији и припреми важних пројеката у Руднику угља АД Пљевља, а као велики професионалац додатно је допиносио и реализацији свих планских задатака у Компанији.

Изненадни одлазак Ђорђа Котлаје велики је и ненадокнадив губитак за породицу, али и за нашу компанију. Заувијек ћемо га памтити као доброг и племенитог колегу, а за све што је учинио за колектив нека му је вјечна слава и Хвала!