Лекић: Рудник угља ће помоћи изградњу српског православног храма у Какмужама

Saopštenja 27 Nov

Након више вјекова у пљеваљском селу Какмуже поново ће се градити црква.

По благослову његовог преосвештенства епископа милешевског г. Атанасија формиран је Одбор који ће организовати процес изградње.

Претходно је обезбијеђено земљиште за градњу храма. Дародавац земљишта је Милован Савичић родом из Какмужа који живи и ради у Београду.

На позив мјештана Какмужа у Одбор је примљен и извршни директор Рудника угља АД Пљевља, Милан Лекић, који је обећао да ће компанија помоћи изградњу српског православног храма у овом селу.

"Искрено сам почаствован позивом да будем један од оних који ће на непосредан начин свједочити васкрсу српског православног храма и у овом дијелу наше општине. Као што је истакао господин Маринко Бајчетић, у подножју локалитета Немања постојала је црква Светих апостола Петра и Павла, задужбина светородне династије Немањића. То је податак који обавезује сваког Србина, не само Пљевљака или мјештанина Какмужа, да учини све како би, након толико вјекова на овом простору поново засијала црква. Зато, као директор Рудника угља, могу да обећам да ћемо учинити све што је у нашој моћи, да помогнемо изградњу овог храма, као што смо, као друштвено-одговорна компанија, то и радили све ово вријеме", саопштио је Лекић.