Лекић: Медијска агентура Мила Ђукановића ударила у зид

Saopštenja 22 Jun

Након што је специјално полицијско одјељење Сектора за борбу против криминала затражило документацију везану за уговор са Електропривредом Србије (ЕПС) и набавку дампера, у поступку који је покренут са "малим" закашњењем од пола године и то, сасвим случајно зар не, у фото-финишу кампање за парламентарне изборе, са великим задовољством и надом да ће ова узалудна и још прљавија кампања која се води искључиво против мене лично, што прије доживјети и велико финале пред судом, благовремено смо уступили тражену документацију.

С тим у вези, вјеровали смо да би, макар до окончања истражног поступка, јавност Црне Горе требало да буде поштеђена бесмислене расправе за медијском агентуром Мила Ђукановића, али то, очигледно, не жели Демократска партија социјалиста.

У најновијем "аналитичком" тексту Побједе, традиционално заснованом на само њима знаним изворима, а који по објављивању оркестрирано преносе "ћерке портали", али не и медији са озбиљнијим тиражом и читаности, речено је да је доскорашњи в.д. директора Електропривреде Србије, господин Мирослав Томашевић, смијењен и због сарадње са нашом компанијом, алудирајући да је уговор наводно био коруптиван и штетан за ЕПС.

Ово би било смијешно, да није баш тужно. Али, баш.

Ђукановићева медијска фаланга, мјесецима уназад, упире и јогуни се како је уговор о купопродаји мрко-лигнитног угља са ЕПС-ом штетан за Рудник угља и да су њиме, ето, похарани државни ресурси. Чак је и политичко крило организоване криминалне банде, видно узнемирено и забринуто за судбину наше компаније коју смо спасили у посљедњи час од њихове бриге, поднијело кривичну пријаву са истим наводима.

А, шта имамо сада... Сада испаде да смо овим уговором направили штету Републици Србији.

Господо, актуелни извршни директор Рудника угља АД Пљевља, моја маленкост, захваљујући професионалном приступу послу и надасве одговорношћу коју испољава према грађанима Пљеваља, завриједио је не мало повјерење и поштовање код својих суграђана, следствено томе и утицај у друштву, али не и моћ да уништава природне ресурсе држава, смијењује руководства енергетских компанија из окружења и слично.

Вјероватно сте ви навикли да обитавате у партији која је у власништву "свемоћног" шефа мафијашке хоботнице чији су пипци долазили и до нарко картела из Латинске Америке, али ми не функционишемо на тај начин. То нас, уосталом, и разликује од вас.

На крају, уозбиљите се макар до окончања истраге.

Милан Лекић, извршни директор Рудника угља АД Пљевља