Лекић: Манастир Свете Тројице је наше духовно благо, реализоване активности ће служити на понос Рудника угља и корист свих вјерника СПЦ

Saopštenja 29 Nov

Управа Манастира Свете Тројице обратила се Руднику угља АД Пљевља са молбом за помоћ за проширење манастирске порте  и регулисање потока Бисерка у дужини од око 70 метара.

Након што је Одбор директора уважио молбу старјешине Манастира протосинђела Зосима, дана 19. новембра приступљено је извођењу радова.

Површина је детаљно очишћена, тампонирана и уваљана ваљком, одрађена је темељна плоча и на њу су постављене и монтиране армирано бетонске цијеви пречника 2 метра. Око цијеви је постављена арматура и слој бетона, који служе за стабилизацију армирано бетонских цијеви и прихватање оптерећења од насутог материјала. Затечни пољски клозети, који су у изузетно лошем стању, биће уклоњени и урадиће се нови.                         

             

Крајњи циљ је формирање платоа – површине око 4.900 метара квадратних, као и приступног пута у склопу платоа који ће омогућити, након толико деценија, прилаз за аутобусе .

Епископ милешевски г. Атанасије, који је претходно благословио радове, у суботу, 27. новембра, у присуству извршног директора РУПВ Милана Лекића, посјетио је градилиште.

Тим поводом извршни директор Рудника угља Милан Лекић представио је г. Атанасију реализоване активности и упознао га са будућим, планираним активностима.

Он је поручио да је руководство Рудника угља, и овога пута, показало спремност да изађе у сусрет потребама Српске православне цркве, али и свих вјерских организација.

        

„Рудник угља је друштвено одговорна компанија која води рачуна о потребама свих наших вјерских организација. У конкретном случају, поступајући по молби управе манастира Свете Тројице, приступили смо рјешавању једног значајног проблема који је, деценијама уназад, представљао велики проблем, како за манастирску управу, тако и за све вјернике Српске православне цркве. Проширењем манастирске порте и регулисањем потока Бисерке добићемо један посве другачији изглед и функционалнију површину, док ћемо изградњом приступног пута реализовати један заиста значајан инфраструктурни проблем, што ће свакако представљати велику олакшицу за све вјернике, али и за конкретнију промоцију вјерског туризма у нашој општини. Посебна ми је част и задовољство што су владика Атанасије, али и цијелокупна управа нашег Манастира, на челу са протосинђелом Зосимом, изузетно задовољни одрађеним послом и санацијом конкретних проблема. Манастир Свете Тројице је наше духовно благо и културно добро које служи на понос свих нас“, поручио је у изјави за медије извршни директор Милан Лекић.

Служба за корпоративне комуникације РУП-а