Лекић: Данијел Живковић је политичка штеточина којој нећу дозволити да се изругује Руднику угља, Пљевљима и Пљевљацима!

Saopštenja 28 Jun

Господине Живковићу,

То што Ви појма немате шта је Рудник угља и како он функционише, не значи да Ваше раскошно незнање и неконтролисану злобу морају да трпе, сваког  Божијег дана, они који су у успјех Рудника угља уложили своје вријеме, своје име и у крајњем - своје каријере.

Како третирати човјека који је спреман да каже да се у Руднику угља свакодневно прима у радни однос  40-50 људи, да се планира запослити још 400 лица на неодређено вријеме и да се, као што рече, куцају рјешења до 4 сата ујутру, осим као најобичнијег партијског пајаца, неоптерећеног истином, етиком и бременом јавне функције коју може да обавља само у партији која је од народа и закона означена као организована криминална банда – и ништа више од тога.

Треба ли уопште одговарати једној надобудној персони која се није удостојила ни да провјери основне информације о компанији коју не испуста из уста.

Како очекивати од Живковића да зна било шта о измијештању корита ријеке Ћехотине, тендеру који поништава само у својој глави, Допунском рударском пројекту о којем је чуо као о некој магловитој полуинформацији добијеној из „партијских пацовских канала“, када не зна ни приближно тачан износ просјечне зараде у компанији?

Није довољно, господине Живковићу, ишчитавати туђе поруке на сједници Скупштине и рецитовати хвалоспјеве претходном ДПС руководству које је од ове компаније покушало да створи, добро наштимовани, провинцијски механизам за израбљивање Пљевљака и максимизацију профита за никад ненаједену породицу Ђукановић.

Када је један Ваш партијски колега покушао на страначки кантар да стави наводну ДПС добит од 13 милиона евра у Руднику и прошлогодишњу добит, заборавио је, гле чуда, исто што сте заборавили и Ви, господине Живковићу.

Заборавио је непланиране застоје у раду Термоелектране из времена ДПС „бриге“ о енергетском сектору, застоје који су донијели дефицит који нисмо могли да надокнадимо упркос рекордним резултатима на производњи угља и откривке; заборавио је стопу инфлације; заборавио је, баш као и његови партијски јарани из компаније, да изврши процјену вриједности имовине за протеклих пет година, што је утицало на резултат за више од 3.600.000,00 евра; заборавио је на резултате везане за капитализацију откривке у износу од 1.500.000,00 евра; заборавио је на хаотично стање у којем се налазила механизација; заборавио је вишемилионске износе које су ДПС експерти отели од Пљеваља и уградили у подгорички женски рукомет, док су за собом оставили, малтене, угашене спортске клубове у граду на Брезници; заборавио је стотине хиљада исплаћених отпремнина „филантропима“ из Рудника; заборавио је да се актуелно руководство Рудника угља – сви до једнога – одрекло отрпемнина и тако поштедило компанију додатних трошкова... Заслијепљен мржњом према Србима, са репутацијом Ђукановићевог гласноговорника и отимача светиња Српске православне цркве, неоптерећен истином за јавно изговорену ријеч и етиком одговорности, заборавио је господин Живковић све што се заборавити није смјело!

У налету партијске злобе, позивајући тужилаштво да провјери законитост пословања у Руднику угља, господин Живковић је "заборавио" да нагласи императив провјере пословања и претходних руководстава. Нема потребе да овакве апеле испуцава пулен породице Ђукановић, то ћу урадити лично ја. Користим ову прилику да јавно позовем све надлежне државне органе да провјере законитост пословања актуелног руководства, као и свих претходних управљачких структура. Ми смо спремни за сваки вид провјере, јер нам је савјест чиста. Је ли Ваша?

Поштовани грађани Пљеваља,

За свега годину дана, успјели смо да вратимо Рудник Пљевљацима! Рудник је, после толико деценија, поново у вашим рукама! Отворили смо нова радна мјеста, дали смо шансу људима да остваре своје уставом и законом загарантовано право на рад које је било суспендовано годинама и деценијама уназад за све осим за најобичније ДПС послушнике! Ширимо дјелатност компаније, рекултивишемо десетине хектара пљеваљске земље! Отварамо нове копове! Повећали смо плате! Помогли смо наше вјерске заједнице, наше здравство, спорт, културу! Рудник осваја нова тржишта и шири своју дјелатност на понос свих вас, али на несрећу друштвено-политичких феномена попут Данијела Живковића и њему сличних страначких другара.