Janjušević: Rudnik uglja će uložiti dodatne napore u cilju unapređenja životne sredine

Saopštenja 15 Dec

Pored velikog broja aktivnosti koje je Odbor direktora Rudnika uglja AD Pljevlja sproveo u  prethodnom periodu, posebna pažnja posvećena je unapređenju životne sredine. Kao jedan od zagađivača, naša kompanija izdvaja značajna sredstva koja se odnose na taksu za unapređenje i zaštitu životne sredine.

-Svjesni činjenice da je veoma važno da naša kompanija učini dodatne napore kako bi stepen zagađenja smanjili na prihvatljiv nivo, formirali smo stručnu komisiju koja će uz pomoć zaposlenih Rudnika uglja pomoći u pronalaženju rešenja za već utvrđene crne ekološke tačke – poručio je predsjednik Odbora direktora RUP-a Dušan Janjušević.

Za angažovanje u komisiji svoje predstavnike delegirale su relevantne državne i lokalne  institucije, odnosno, Opština Pljevlja, Agencija za zaštitu životne sredine i Univerzitet Crne Gore.

-Sigurni smo da će ovakav tim dati kvalitetne preporuke u cilju sanacije životne sredine – istakao je Janjušević.

On je dodao da su prethodnih godina urađeni određeni pomaci, posebno kada je u pitanju zaštita voda.

- Međutim, pred nama je još puno problema, pogotovo u pravcu sprečavanja aerozagađenja u našem gradu, koje smo spremni da rešavamo u skladu sa mogućnostima kako bi unapredili kvalitet života u Pljevljima – zaključio je Janjušević.