Janjušević: Nećete se igrati sa sudbinom Pljevljaka

Saopštenja 27 Sep

Niko sa toliko žara ne govori o gašenju preduzeća u Crnoj Gori kao što to rade lideri Pokreta za Promjene. Intenzivno rade na politici uništavanja svega onog što jednu Državu čini nezavisnom i jakom, a energetski sektor je osnov za kvalitetno funkcionisanje svake države.

Najveći problem je činjenica da se ova vrsta demagogije plasira bez ponuđenih rješenja za prevazilaženje problema koji mogu nastati ukoliko ne preovlada razum, i pod hitno se ne krene u ekološku rekonstrukciju Termoelektrane “Pljevlja”.

Slobodno mogu ponoviti dio rečenice iz poslednjeg teksta PZP-a i reći da “neznanje i površnost, bezobrazluk i politikanstvo, igra sa sudbinama građana Pljevalja i cijele Crne Gore” koje preko vas plasiraju “energetski eksperti” iz okruženja sigurno ništa dobro neće donijeti ni Crnoj Gori ni Pljevljima.

Dajte gospodo rješenja i dozvolite nam da vas posmatramo kao ozbiljne sagovornike ili prestanite da sprovodite politiku identičnu onoj koja je zatvorila sva preduzeća u Crnoj Gori i ostavila vama da “ugasite svijetlo”.

2000 radnih mjesta manje je politika kojoj težite bez ponuđenog rješenja,

2 privredna giganta manje je vaša politika bez ponuđenog rješenja,

1 grad zatvoren je vaša politika bez ponuđenog rješenja,

0 je vaš  broj ponuđenih rješenja, a ujedno i vaš politički kredibilitet.

Gospodo previše ste uznemirili radnike Rudnika uglja Pljevlja i Termoelektrane “Pljevlja”, što znači cijeli jedan grad. Nemojte da se igrate sa ljudskim sudbinama jer se može desiti i radikalniji pristup ovoj temi. Ekološka rekonstrikcija i toplifikacija i tačka.