Формиран Организациони одбор за отварање народне кухиње

Saopštenja 8 Feb

У понедјељак, 7. фебруара, у кабинету извршног директора Рудника угља АД Пљевља Милана Лекића, формиран је организациони одбор за отварање народне кухиње.

У састав Одбора ушли су испред Општине Пљевља Мерсудин Халиловић, директорица Центра за социјални рад Тамара Бајовић, познати угоститељ Предраг Цвијовић, др Дарио Вранеш и Милан Лекић који је једногласно изабран за предсједника.

Он је упознао све чланове са досадашњим активностима спроведеним по овом питању, истичући чињеницу да је Рудник угља, као друштвено-одговорна компанија, опредијелио 35.000 евра за отварање народне кухиње. Такође, констатовано је да је Општина Пљевља у Буџету за ову годину предвидјела истовјетан износ средстава, што чини респектабилан почетни капитал од 70.000 евра за реализацију овог пројекта.

Констатовано је да чланови Одбора у најскорије вријеме организују посјете народним кухињама у Црној Гори и региону, а све у циљу упознавања са њиховим начином функционисања и организацијом рада.

Такође, предложено је да се у догледно вријеме организује донаторско вече, на које ће бити позвани директори предузећа која послују на територији наше општине, истакнути привредници и сви људи добре воље, како би се заокружио износ средстава неопходних за отварање и функционисање народне кухиње.

Одбор је одлучио да пошаље захтјев Општини Пљевља за уступање простора у Дому војске који је, једногласно, процијењен као адекватан за реализацију ове намјене.

Такође, Одбор је закључио да се у најскорије вријеме формира невладина организација која ће се бавити искључиво радом народне кухиње, а чији ће оснивачи бити одговорни људи из наше општине који ће се подухватити ове племените обавезе.