ФК Брезница уручио захвалницу Руднику угља; Лекић: Наставићемо да помажемо спорт у Пљевљима

Saopštenja 8 Apr

На јуче одржаном едукативном семинару "Football and Football for good" у Пљевљима, који је имао за циљ коришћење фудбала за подстицање здравог раста и развоја дјеце и младих, а који је окупио тренере и спортске раднике из три земље на тромеђи (Србија, Црна Гора и БиХ), на позив оснивача и предсједника ФК Брезница, Зорана Вуковића, присуствовао је и извршни директор Рудника угља АД Пљевља, Милан Лекић.

Он је, у име компаније, примио захвалницу и прикладне поклоне од стране овог спортског колектива.

Тим поводом Лекић је поздравио учеснике семинара и изразио увјерење да су овакве активности од великог значаја када је у питању популаризација спорта, али и Пљеваља генерално.

"У најави за овај семинар, прочитао сам да ће учесници бити спортски радници из све три земље на тромеђи (ЦГ, Србије и БиХ) и то је оно што ме, као човјека и јавног дјелатника, посебно радује, јер је спорт управо она дисциплина која умногоме промовише регионалну сарадњу и један суживот који нам је пријеко потребан. Просто, спорт је она категорија у животу која надилази све границе и све наше препреке. Спорт спаја и уједињује на једној крајње здравој основи", рекао је Лекић.

Надаље, он је подсјетио присутне да је Рудник угља један од спонзора ФК Брезница, истичући да је ријеч о вриједним људима и професионалцима који дају велики допринос спорту у нашој општини, али и читавој држави.

"Рудник угља је друштвено-одговорна компанија која несебично помаже пљеваљски спорт, пљеваљско здравство, културни живот у нашим Пљевљима, трудећи се да од Рудника угља имају корист сви наши суграђани. И тако ће бити убудуће",  поручио је Лекић.