Druženje Poslovodstva sa penzionerima RUP-a

Saopštenja 22 Sep

Rudnik uglja AD Pljevlja ove godine na 24. septembar obilježava 67 godina rada, a tim povodom planirane su brojne aktivnosti u susret prazniku. Tradicionalno i ove godine, povodom obilježavanja Dana rudara Crne Gore i Rudnika uglja AD Pljevlja, 19. septembra 2019.godine poslovodstvo Društva posjetilo je Podružnicu penzionera RUP u novim prostorijama Kluba penzionera RUP, koje su adaptirane u sklopu radova na objektu Doma rudara.

Na samom početku druženja, prisutne penzionere i menadžment RUP-a ispred Udruženja penzionera Društva pozdravio je  predsjednik Radoš Stojić,  koji je čestitao praznik svim rudarima i zahvalio se menadžmentu na novom uređenom prostoru u kojem se okupilo oko 70 penzionisanih radnika kako bi izrazili i lično zahvalnost što poslovodstvo misli na najstariju populaciju i uvijek im izlazi u susret. Takođe, odali su i poštu kolegama, njih 26, koji su preminuli u periodu između dva praznika.

U ime Kompanije, prisutnim penzionerima obratio se Slavoljub Popadić, izvršni direktor RUP, koji je bivšim radnicima predstavio najznačajnije rezultate rada Rudnika uglja u prethodnom periodu. On je, kao najbitnije za rad Kompanije, ocjenio realizaciju ključnih investicija, u okviru kojih je nabavljena nova rudarska mehanizacija koja je već u funkciji.

"Sve to pomoglo je da napravimo dobre poslovne rezultate. Dakle, ove godine su rezultati na otkrivci iznad Plana, uspjevamo da sa novom mehanizacijom i vrijednim rudarima postižemo planove koji su jako izazovni. Ove godine nam je plan da napravimo 6,6 miliona  m3 čvrste mase otkrivke, rezultat kakav odavno nije zabilježen. I očekujemo do kraja godine da napravimo taj rezultat, a time i obezbjedimo dovoljne rezerve uglja za zimski period i posle toga. Pored navedenog radi se na Dopunskom rudarskom projektu 2020-2026.godina, što je dosta kompleksna priča, čak i jedna od najkomleksnijih do danas.

U tom periodu će Ćehotina morati da se vrati u staro korito, što samo po sebi nosi dosta komplikacija, a oni koji su bili prisutni u RUP kada se Ćehotina izmještala u sadašnje korito znaju da je to bio vrlo zahtjevan posao. Sada se Ćehotina vraća po drugoj trasi, koja nije njen prirodan tok, ali sam siguran da ćemo sa inženjerima  i partnerima to uraditi na najbolji mogući način za Rudnik i za grad. Izmjestili smo i DTO sistem što je bio ozbiljan izazov i sada taj sistem funkcioniše punom parom i doprinosi dobrim rezultatima koje postižemo u ovoj godini.  Ako uporedimo otkrviku u prvih osam mjeseci prošle i ove godine, ove godine smo zbog nove mehanizacije skoro 30% bolji nego prošle godine, a time očekujemo i finansijski rezultat na nivou prošle godine, što je dobro za RUP i za budućnost Rudnika,” kazao je Popadić.

On je istakao da su pred RUP dosta kompleksne godine, a pored izazovnih projekata kao što je vraćanje Ćehotine, otvaranje novih kopova, tu je i period ekološke rekonstrukcije TE “Pljevlja”, kada će RUP biti u dužim zastojima. “ Mi se već spremamo za to vrijeme i to što sve uspjevamo ovih godina je jako važno zbog budućeg smanjenog rada TE, kada će nam i prihodi biti manji, kao i da bi mogli da funkcionišemo na način koji je dobar za RUP i zaspolene” rekao je Popadić.

Nakon obraćanja, u Klubu penzionera RUP-a u prijatnoj, prijateljskoj atmosferi, nastavljeno je tradicionalno druženje bivših radnika RUP sa menadžmentom Kompanije.

 

 

Informativna služba RUP-a