Donirali preko 400 jedinica krvi u toku 2015. godine

Saopštenja 21 Sep

Dobrovoljni davaoci krvi su nacionalno blago svake države. Krv je često nezamjenjiv lijek, krv je život. Jedini izvor krvi je čovjek – dobrovoljni davalac.

Udruženje dobrovoljnih davaoca krvi Rudnika uglja, u nedjelju, 20. septembra 2015. godine, organizovalo je tradicionalno, još jednu u nizu, akciju dobrovoljnog davanja krvi, povodom 24. septembra, Dana rudara. Rudnik uglja među svojim radnicima ima redovne davaoce krvi, koji su pokazali plemenitost i na taj način pokazali najbolji dio sebe i prikupili 28 jedinica krvi. Načelo koje vodi naše dobrovoljne davaoce jeste plemenitost, solidarnost, anonimnost.

Naravno i ovaj put naši rudari imali su podršku davaoca krvi iz drugih gradova i udruženja. Gosti iz Udruženja Sv. Sava – Nikšić, istakli su zadovoljstvo učešćem u akciji „s obzirom na to da im je bliska rudarska struka, jer je i samo Društvo nastalo udruženjem bivših radnika Rudnika boksita“.

U prethodnom periodu ove godine, udruženje je doniralo više od 400 jedinica krvi samo na teritoriji naše opštine, dok Udruženje od svog osnivanja do danas doniralo je preko 1000 jedinica krvi.

Rudnik uglja će i u narednom periodu pomagati akcije ovog udruženja, sve u cilju obezbjeđjenja krvi onima kojima je potrebna.

 

Informativna služba RUP