Donacije sportskim klubovima

Sponzorstva i donacije 11 Oct

Rudnik uglja AD Pljevlja, povodom obilježavanja 64 godine rada i postojanja, danas je upriličio sastanak na kojem je izvršni direktor Slavoljub Popadić uručio odluke o donacijama predstavnicima sportskih klubova na prostoru opštine Pljevlja. Tim povodom govorilo se i o aktuelnoj problematici u radu sportskih klubova i načinima njihovog prevazilaženja sa željom da se obezbjede što kvalitetniji uslovi rada sportista i rekreativaca.

Prema riječima Popadića, Rudnik uglja AD Pljevlja tradicionalno, u okviru aktivnosti povodom obilježavanja 24.septembra – Dana rudara Crne Gore, pomaže kulturu, zdravstvo i sport na nivou grada.

-Shodno mogućnostima danas smo sredstva opredijelili za sportske klubove, dok ćemo u narednom periodu to učiniti i u oblasti zdravstva i kulture. Iznos sredstava je manji u odnosu na prethodnu godinu, zbog višemjesečnog zastoja u radu najvećeg kupca Rudnika uglja i neostvarivanja planiranih prihoda u proteklom periodu. To ne znači, da u narednom periodu, ukoliko nam okolnosti dozvole, nećemo izaći u susret  brojnim podnosiocima zahtjeva za sponzorstva, donacije i pomoći, već nasuprot, nastavićemo da budemo društveno odgovorna kompanija – kazao je Popadić.

On je dodao da poslovodstvo RUP-a prepoznaje značaj sporta i klubova koji okupljaju veliki broj djece i da je ulaganje u ovu oblast i najbolja promocija kompanije, koja bi trebala da bude dobar primjer i ostalim preduzećima na prostoru Pljevalja.

Prisutni predstavnici sportskih klubova izrazili su zadovoljstvo uručenim odlukama, koje su prema njihovim riječima došle u pravo vrijeme s obzirom na aktivnosti koje imaju u takmičarskom dijelu sezone.

Današnja donacija, uz rekonstrukciju trim staze u parku Vodice, za koju je RUP izdvojio 20.000 eura, a koja je otvorena protekle sedmice, predstavlja još jedan vid odgovornog odnosa Kompanije prema sredini u kojoj posluje.

Informativna služba RUP-a