Donacija RUP-a Opštoj bolnici Pljevlja Za gastoskop i kolonoskop 37.000 eura

Saopštenja 12 Jan

Rudnik uglja AD Pljevlja donirao je 37.000 eura za nabavku aparature video sistema sa gastroskopom i kolonoskopom, za osnivanje gastroenterološkog endoskopskog centra Opšte bolnice u Pljevljima.

Tim povodom organizovan je sastanak u Opštoj bolnici Pljevlja, kojem su ispred RUP-a prisustvovali izvršni direktor Slavoljub Popadić i član Odbora direktora Zoran Gospić, a potom je upriličen i obilazak prostorija i nabavljene aparature.

Direktor  Opšte bolnice dr Mile Goločevac je upoznao prisutne sa aktivnostima koje su sprovedene i opremom koja je obezbeđena djelom iz sredstava Opšte bolnice i sredstavima koje je donirao Rudnik uglja.

“Jedan od razloga današnjeg sasatanka je završetek radova na rekonstrukciji laboratorije JZU Opšte bolnice Pljevlja. Posebno zadovoljstvo za nas predstavlja to što je ovo prva rekonstrukcija poslije 30 godina rada laboratorije. Drugi razlog je nabavka ultrazvučnog aparata vrijednosti 24.503 eura. Novac za rekonstrukciju laboratorije i nabavku ultrazvučnog aparata obezbijeđen je iz kapitalnih izdataka za građevinske radove i nabavku medicinske opreme Opšte bolnice Pljevlja. Slijedeći razlog okupljanja je nabavka video sistema sa gastroskopom i kolonoskopom, vrijednosti 39.446 eura, a za koji je sredstva kroz donaciju obezbjedio Rudnik uglja AD Pljevlja”- kazao je Goločevac, zahvaljujući se poslovodstvu RUP-a koje je prije svega prijatelj, a time i poslovni partner bolnice, dodajući da se nada uspješnoj saradnji i u budućnosti.

Prema riječima izvršnog direktora RUP-a Slavoljuba Popadića, kompanija je u toku 2017.godine donirala 55.000 eura za pomoć zdravstvu, od čega je 37.000 izdvojeno za nabavku video nadzora sa gastroskopom i kolonoskopom.

“Čuli ste od stučnih lica koliko je važno imati ovaj aparat i sistem u Pljevljima, koji će nadam se pomoći da naši građani na vrijeme detektuju bolesti koje su uvijek moguće i vjerujem da će svima u gradu biti od koristi. Ovo je jedna u nizu donacija u zdravstvu, a u zadnje četiri godine smo ukupno uložili 170.000 eura za pomoć zdravstvu. U principu na godišnjem nivou ulažemo oko 250.000 eura za pomoć zdravstvu, kulturi i sportu i ovo je jedan segment koji je nama jako važan i siguran sam da ćemo ovako nastaviti da radimo i u narednom periodu – kazao je Popadić.

RUP je i kroz ovu donaciju dao doprinos unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga  građana Pljevalja, što je i pokazatelj da je jedna od glavnih odrednica kompanije humanost i društvena odgovornost.

Informativna služba RUP-a