Donacija od 15.000 eura za ORK “Rudar”

Sponzorstva i donacije 25 Dec

Rudnik uglja A.D. Pljevlja donirao je 15.000 eura Omladinskom rukometnom klubu “Rudar”. Donaciju je, sportskom direktoru ovog kluba Bobanu Kneževiću uručio predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Vladan Dubljević.

Uručenju donacije, koja je upriličena u Sportskom centru “Ada”, 24. decembra 2014. godine, pored predsjednika Odbora direktora prisustvovali su Izvršni direktor Rudnika uglja A.D. Pljevlja Slavoljub Popadić i član Odbora direktora Zoran Gospić.

Pozdravljajući igrače predsjednik kluba Ljubiša Ćurčić kazao je da svi u klubu moraju biti zadovoljni trećim mjestom na kraju jesenjeg dijela prvoligaške sezone, ako se uzme u obzir da je ORK “Rudar” prošle sezone bio drugoligaš. On je naglasio da je Rudnik kao društveno odgovorna kompanija uvijek bio uz pljevaljski sport i sportiste i istakao da se nada da će i u budućem periodu Rudnik uglja biti podrška ne samo sportu, već i svim društvenim dešavanjima u gradu.

- Rudnik uglja je sigurno najveći pljevaljski brend, a možda ću biti neskroman, ako kažem da je odmah iza Rudnika, ali da je jedan od brendova i rukomet, naglasio je predsjednik ORK “Rudar”. Ćurčić je potom podsjetio prisutne na igrače koji su decenijama unazad od osnivanja kluba 1953. godine pa do danas, bili sinonim za rukomet u Pljevljima. Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Vladan Dubljević, obraćajući se igračima prilikom uručivanja donacije, rekao je da je da su mu u upravi kluba istakli da su uspjesi Rudara uvjek bili usko vezani za Rudnik uglja.

- Kada je Rudnik bio uz rukometni klub, Rudar je postizao dobre rezultate. Veoma mi je drago što ste svi iz Pljevalja i što u drugim klubovima ima kvalitetnih igrača iz Pljevalja, koje bi možda trebalo pokušati vratiti u Rudar.
Na taj način otvorili bi mogućnost da se Rudar vrati na stare staze uspjeha i zauzme mjesto na rukometnoj mapi Crne Gore koje mu i pripada. Ovo je naša donacija za ovu godinu, uz obavezu da vas shodno vašim rezultatima i nastojanjima pomažemo i narednih godina, istakao je Dubljević. On je naglasio da će Rudnik uglja u narednom periodu pomagati aktivnosti lokalne zajednice.

- Mi ćemo u narednom periodu podržati ne samo sportske aktivnosti, već i kulturne manifestacije od značaja za Pljevlja. Uostalom Skupština akcionara, preporučila je Odboru direktora, da se donacije i sponzorstva realizijuju isključivo na prostoru opštine Pljevlja, poručio je predsjednik Odbora direktora. Nakon uručivanja donacije predsjednik ORK “Rudar” Ljubiša Ćurčić, sportski direktor Boban Knežević i član stručnog štaba Radenko Beljkaš uručili su zahvalanicu predsjedniku Odbora direktora Vladanu Dubljeviću i Izvršnom direktoru Rudnika uglja A.D. Pljevlja Slavoljubu Popadiću.