Delegacija iz opštine Gračanica posjetila Rudnik uglja

Saopštenja 10 Nov

Izvršni direktor Rudnik uglja AD Pljevlja Slavoljub Popadić sa članovima menadžmenta, primio je načelnika opštine Gračanica Nusreta Helića sa saradnicima  i izvršne direktore preduzeća iz pomenute opštine. Pored članova delegacije  sastanku su prisustvovali predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić,  potpredsjednik Ljubiša Ćurčić i predsjednik SO Tarik Gađović.

Povod sastanka bio je potencijalna saradnja privrednih preduzeća  iz opštine Pljevlja i opštine Gračanica.

Predsjenik opštine gdin Đačić u uvodnom izlaganju pomenuo je koliko je Gračanica razvijena kada je u pitanju privreda. -  Cilj posjete predstavnika na čelu  sa načelnikom opštine jeste tijesna saradnja naših opština u svim segmentima. A Rudnik kao najuspješnija domaća kompanija jeste najbolji ambasador Pljevalja, zbog uspješnosti u radu- kazao je predsjednik opštine.

Načelnik opštine Gračanica Nusret Helić zahvalio se na toplom prijemu menadžmentu Rudnik uglja. Pohvalio dosadašnju saradnju sa predstavnicima lokalne uprave i najavio razmjenu iskustva za što uspješniji razvoj male i srednje privrede. Opština Gračanica je svijetli primjer privatizacije, razvoj privredne i poljoprivredne proizvodnje a sve zahvaljujući obastranom radu kako preduzetnika tako i lokalne uprave.

U ime menadžmenta Rudnik uglja AD Pljevlja izvršni direktor je kratko prezentirao dosadašnje rezultate kompanije i buduće planove. – U ovom momentu Rudnik ima koncesije za 66 miliona tona uglja, to su količine koje su dovoljne za nesmetani rad našeg najvećeg kupca, TE Pljevlja. Prednost našeg uglja jeste što sadrži nizak procenat sumpora zato je i dobrodošao na tržište. Buduća gradnja Bloka II TE Pljevlja, obezbjedila bi rad naše Kompanije u naredne 4 decenije. Rad TE I RUP svakako utiče i na privredni i drugi razvoj lokalne zajednice. Za Rudnik, TE i opštinu Pljevlja predstoji period ozbiljnog rada i zalaganja da se stvore svi uslovi za rad na projektu toplifikacije gradske zone   – kazao je Popadić.

U ime privrednika iz Gračanice obratio se izvršni direktor metaloprerađivačke  fabrike „Index“ Fahir Numić.  Iskazao je veliko zadovoljstvo što je danas u posjeti Rudniku uglja, iz razloga što je „Index“ orijentisan  na preciznu mašinsku industriju, posebno mašinsku obradu metala na najmodernijim CNC mašinama. -    Proizvodimo precizne i kompleksne dijelove koji se ugrađuju u mašine za pakovanje farmaceutskih ili prehrambenih proizvoda, kao i dijelove za postrojenja u rudnicima i termoelektranama (proizvodnja dijelova za transportnu mehanizaciju). Uspješno sarađujemo sa rudnicima Kreka, Banovići, Kakanj, Đurđevik a najveći uspjeh vezan za našu kompaniju jeste izlazak na evropsko tržište, što nas dodatno obavezuje da budemo još bolji - kazao je Numić.

Imajući u vidu  značaj posjete,  dogovoreno je inteziviranje komunikacije između naše Kompanije i kompanije Index, kao i saradnja sa ostalim preduzećima i opštinom Gračanica.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                       PR SLUŽBA RUP