Čestitka predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića povodom 24. septembra Dana rudara

Saopštenja 29 Sep

Poštovana gospodo,

Zahvaljujem na pozivu da prisustvujem svečanoj sjednici Odbora direktora 24. septembra, povodom Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja AD Pljevlja. Žao mi je što zbog unaprijed preuzetih obaveza nijesam u mogućnosti da se odazovem vašem pozivu.

Uvjeren sam da menadžment Rudnika, kao i svi zaposleni, ovaj značajan datum obilježavaju sa osjećajem zadovoljstva zbog njegovog višedecenijskog doprinosa razvoju Pljevalja, kao i privrednom i ukupnom napretku Crne Gore, ali i odgovornosti za vođenje, poslovanje i ulogu vaše Kompanije u razvoju energetskog sektora i industrijske proizvodnje u savremenoj Crnoj Gori. Ekonomska politika koju vodi Vlada je u značajnoj mjeri fokusirana na ove oblasti u kojima je Rudnik jedan od ključnih razvojnih stubova. U sinergiji s drugim privrednim subjektima i projektima od kapitalnog značaja za budući razvoj zemlje, vjerujem da ćeRudnik u susret članstvu Crne Gore u NATO i EU spremno dočekati čvršće povezivanje sa energetskim sistemom regiona i Evrope. Siguran sam da će u susret tome vaš kolektiv nastaviti da daje zapažen doprinos progresu koji naša zemlja ostvaruje u integracionim procesima, u kojima je lider u regionu.

U dobroj vjeri za blisko bolje dane za Rudnik, za Pljevlja i za našu Crnu Goru, svima zaposlenima u Rudniku uglja AD Pljevlja, kao i svim rudarima u Crnoj Gori, čestitam praznik i želim nove uspjehe u daljem radu.

 

Srećno!                                                                                                                                                                                                                                         Milo Đikanović