Čestitka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom 24. septembra, Dana rudara

Saopštenja 9 Oct

Telegram predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića:

 

Poštovana gospodo,

Zahvaljujem na pozivu, i pljevaljskim, kao i svim rudarima u Crnoj Gori upućujem najsrdačnije čestitke povodom obilježavanja 24. septembra, Dana rudara. Izražavam duboko poštovanje za težak i odgovoran posao koji obavljate, i za značajan doprinos privrednom i ukupnom napretku Crne Gore.

Posebno snažan doprinos razvoju Pljevalja i Crne Gore dao je i daje Rudnik uglja. Stabilno poslovanje i značajne investicije koje su omogućile modernizaciju proizvodnje, rezultati su boljim radnim uslovima i socijalnim položajem zaposlenih. Skoro otvaranje Podmorskog energetskog kabla kojim se Crna Gora povezuje sa Italijom i Evropom, potvrđuje i opravdanost nove organizacione strukture kojom je Rudnik povezan sa Elektroprivredom. Vjerujem da će menadžment Rudnika, kao i svi zaposleni, prepoznati ovu šansu za još intenzivnijim razvojem Pljevalja i Crne Gore.

Samo predanim radom i većom posvećenošću možemo pametnije iskoristiti resurse kojima raspolažemo i poboljšati kvalitet života svakog pojedinca. To najbolje razumiju rudari, koji su izuzetno odgovorni i posvećeni ljudi. Upravo radeći tako, prešli smo dug put od jedne od najmanje razvijene, do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana danas, obnovili nezavisnost, postali članica NATO i ostvarili značajan napredak u procesu pristupanja EU.

Uvjeren da dijelimo iste vrijednosti i viziju budućeg razvoja Crne Gore, još jednom vam čestitam praznik i želim sreću i nove uspjehe u daljem radu, i upućujem pozdrave svim učesnicima Svečane akademije.

 

Milo Đukanović