Асфалтирање на простору РУП-а у вриједности од 200.000 еура

Saopštenja 23 Nov

Рудник угља АД Пљевља, на простору компаније, реализовао је пројекат асфалтирања у вриједности од 200.000 еура, којим су поред саобраћајница и паркинг простора обухваћени и приступни путеви из компаније ка јавним саобраћајницама.

Када су у питању саобраћајнице у кругу РУП-а, у дужини од 4.455 метара квадратних асфалтиран је путни правац од Ђулине Гуке, који пролази поред бивше зграде „Превоза Пљевља“, до заобилазнице поред бензинске пумпе. На поменутој деоници урађена су два слоја асфалта дебљине 6 + 4 цм.

Такође, у непосредној близини, а поред простора који се рекултивише љековитим биљем на простору сјеверозападног дијела површинског копа „Потрлица“, асфалтиран је паркинг за возила компаније, површине 706 м², дебљине 6 цм. Урађен је и паркиг на простору мобилне безинске пумпе РУП-а, гдје су уграђена два слоја асфалта дебљине 7+5 цм на простору од 575 м².

                 

Асфалтиран је и круг магацина експлозива РУП-а, укупне површине 426 м², гдје је урађен један слој асфалта, дебљине 6 цм

У кругу централног одржавања, које се налази иза стамбено-пословног објекта РУП-а, једним слојем прекривен је асфалтни простор од 312 м², као и улаз у круг, од саобраћајнице обилазнице, у површини од 70 м².

                 

У оквиру ових радова реализоване су и лепезе на прикључењу на јавни пут, од Сапарације „Догање“ ка саобраћници која пролази поред моста на Ћехотини, укупне површине 97 м², као и укључење са транспортног пута Рудника угља, уз проширење једног дијела пута, површине 77 м².

Наведени радови реализовани су сходно предвиђеним роковима, а извођач истих била је компанија АГ Инфоплан ДОО Никшић, док су надзор на реализацији ових радова чинили инжењери из Сектора за развој и инвестивције, Вукман Војиновић, Славко Лончар и Милан Кнежевић.

Тим поводом, извршни директор Рудника, Милан Лекић, саопштио је да је овом инвестицијом реализован један заиста вриједан посао, чиме је потврђен позитиван имиџ компаније која, предвођена новим менаџментом, на прави начин оправдава своју мисију стабилног и друштвено-одговорног пословања.

„Прије свега, желио бих да похвалим извођаче радова и запослене у нашој компанији који су учествовали на реализације ове инвестиције. Посао је обављен добро и у предвиђеним роковима, што је, у овим околностима, када свједочимо све учесталијим пробијањима рокова за завршетак различитих грађевинских послова широм државе, свакако једна додатна потврда квалитета нашег пословања. Асфалтирањем саобраћајница, приступних путева градским саобраћајницама и паркинг простора чинимо једну конкретну ствар која може да служи искључиво на корист многих наших суграђана. Подсјетићу вас да смо у протеклом периоду изводили радове на асфалтирању локалног пута у насељу Боровица, гдје је рађено на више локација. Цијена радова износила је 168.976,50 еура са ПДВ-ом. Конкретно, сада су урађени краци са раније урађеног путног правца, дужине преко 2 километра. Међутим, са овим није завршен циклус инвестиција ове врсте. Користим ову прилику да најавим сличне активности за следећу годину, и то у много већем обиму“, поручио је Лекић.