37. Prijateljski šahovski meč Rudnik uglja AD Pljevlja – Savez slijepih Crne Gore

Saopštenja 21 Sep

Na 37. tradicionalnom šahovskom turniru, koji se organizuje u okviru aktivnosti obilježavanja 24. septembra - Dana Rudnika uglja AD Pljevlja i Dana rudara Crne Gore, pobjedila je ekipa reprezentacije Saveza slijepih Crne Gore, rezultatom 3:1.

Turnir  u ime poslovodstva otvorio je član Odbora direktora Zoran Gospić.

Ovom prilikom Gospić je naglasio da Rudnik uglja predstavlja  kompaniju koja je društveno odgovorna u svim segmentima. I u budućem vremenu naša Kompanija će i dalje imati za cilj da pomaže razvoj sporta i svih aktivnosti na lokalnom nivou, a sve u cilju stvaranja što kvalitetnijeg ambijenta za život u Pljevljima.

U ime Saveza slijepih Crne Gore obratila se Žana Đačić,  istakla je zadovoljstvo što se i  dalje nastavlja održavanje turnira gdje Rudnik uglja pokazuje koliko je bitna inkluzija slijepih i slabovidnih lica.  Istakla je,  da ove godine njihov tim dolazi  u pojačanom sastavu.

Prijateljski šahovski meč igrao se na četiri table i to: Vuko Aničić  – Nikač Predrag (1:2), Zdravko Kujundžić  – Damjanović Radovan(0:1), Ljubo Kovačević  – Boro Anđić ( 0:1) i Beljkaš Miloš – Čindrak Hilmo(1/2).

Kapiten ekipe Rudnika uglja na meču bio je Vuko Aničić, a ekipe Saveza slijepih Blagojević Savo.

Informativna služna RUP