36. Prijateljski šahovski meč Rudnik uglja A.D. Pljevlja – Savez slijepih Crne Gore

Saopštenja 23 Sep

Na 36-tom tradicionalnom šahovskom turniru, koji se organizuje u okviru aktivnosti obilježavanja 24. septembra - Dana Rudnika uglja A.D. Pljevlja i Dana rudara Crne Gore, pobjedila je ekipa Rudnika. Meč je završen sa rezultatom 2½: 1½.

Turnir  u ime poslovodstva otvorio je član Odbora direktora Zoran Gospić.

Ovom prilikom Gospić je naglasio da Rudnik uglja predstavlja  Kompaniju koja je društveno odgovorna u svim segmentima i da će u budućem vremenu podržavati naše šahiste, koji su ove godine osvojili prvo mjesto na Ljetnem festivalu “Sport za sve”.

U ime Organizacije Saveza slijepih za Pljevlja i Žabljak obratila se Žana Đačić,  istakla je zadovoljstvo što se i  dalje nastavlja održavanje turnira, bez obzira na kadrovska rješenja u organizaciji slijepih, kao i u RUP uz nadu da će u budućem vremenu savez slijepih imati podršku Rudnika uglja.

Prijateljski šahovski meč igrao se na četiri table i to: Vuko Aničić ( RUP) – Miodrag Radović (SSCG) (1:0), Miloš Beljkaš (RUP) – Hilmo Čindrak (SSCG) (1/2), Ljubo Kovačević (RUP) – Borislav Anđić (SSCG)( 0:1) i Zdravko Kujundžić (RUP) – Savo Blagojević (SSCG)(1:0).

Kapiten ekipe Rudnika uglja na meču bio je Vuko Aničić, a ekipe Saveza slijepih Borisav Anđić.

 

Informativna služba RUP